Övriga Grönsaker


Aubergin Black Beauty Solanum melongena L. 

Auberginer eller äggplanta som den också heter, älskar värme och är lämplig att odla om det finns en mycket varm och skyddad plats i trädgården eller ett växthus, så de hinner få mogen frukt. Toppas när plantan är ca 20 cm, spara 3-4 grenar. Frukten är mörkt violett ca 20 cm och mognar Augusti-September. Planteras i en mullrik och näringsrik jord, på en varm plats. Bind upp eller stötta plantan. Vattna rikligt och med en svag näringslösning. Planteras i grönsaksjord, ge näring som kogödsel och flytande trädgårdsnäring.


Pumpa Dills Atlantic Giant, ekofrö

En gigantiska jättepumpa med ett världsrekord över 600 kg. Oftast ger denna pumpa en skörd på ganska stora frukter 25-50 kg, men vid stora utrymmer och mycket kärlek 100-150 kg. Saftigt kött med god smak, orangefärgat. Plantera i näringsrik jord och i ett soligt, varmt läge. 


Sommarsquash Dark Fog, ekofrö

Mörkgrön lång squash från den äldre sorten Black Beauty. God att skörda som ung liten squash eller som större och då riktigt god som ugnsrostad. Lättodlad, från Italien. 

Slut i lager


Sommarsquash Lemon Squash, ekofrö

En ovanlig gul och rund busksquash. Skörda kontinueligt för att ge mer frukt. Godast som ung och utmärkt som ugnsrostad eller stekt i skivor, plockas vid diameter 5-6 cm.  Frukten är som godast innan den nått citronstorlek, då den är max 5-6 cm.

Finns även Physalis, svartkål, broccoli, brysselkål, purjolök, fjäderkål och nätmelon.