Mariebos Trädgård

Drivs och ägs av Emmelie Nordqvist, 32 år. Bor i ett hus tillsammans med sambon och två små busfrön, 3 och 5 år, 2 mil söder om Växjö, i Odenslanda.

Mariebos Trädgård är en enskild firma med F-skatt, 2018. Det hela började med ett enormt stort trädgårds- och konst intresse, ett arv som går en bit bak i tiden, och med många besök på visningsträdgårdar, försäljning på marknader och beställningar som med tiden ökade. Så bara fortsatte det roliga arbetet med att driva upp plantor, skapa och bygga med växter och andra material, blanda färg och former som skapar kontraster och liv. Med en blandad erfarenhet, ett driv att färdas framåt, ska mer kunskaper samlas och enas i en visningsträdgård.

Huset är från 1948 och familjen flyttade in April 2011. Tomten är på ca 1500 kvadratmeter, där en del är avsedd för visningsträdgård med försäljningsavdelning och växthus. Allt är relativt nytt, men nya rabattland, stigar, buskar och träd kommer successivt att ta form. Ett växthus börjades byggas 2017 och kommer stå klart 2019, ca 23 kvm, byggt med husets äldre fönster som renoverats. 


Att med en spännande miljö samspela växter och design, kunna skapa intresse och inspiration till nya trädgårdsidéer. Även genom lokala evenemang samt små träffar kunna sprida kunskap, glädje och gemenskap. - The Plan