Krukväxter


Papegojblomma Strelitzia reginae

Papegojblomma eller paradisfågelblomma som den också kallas härstammar från Sydafrika. Där växer Strelitzian på sluttningar i stora bestånd och når en höjd på 2 meter. Nuförtiden odlas den i de flesta tropiska länder.

Blommorna växer på släta stänglar som kommer från rotstammarna. Med spretiga kron-och foderblad samt starka färger i orange, blått och gult, har blomman fått sitt namn då den liknar just en papegoja och omringad av sina höga dekorativa gröna blad. I svalare klimat blir Strelitzian ca 90 cm och dekorerar fint terrassen, balkongen som en grön krukväxt, på sommaren i varmt och skyddat läge. Blommar länge i Maj-Augusti. Sommartid håller man jämn fuktighet i jorden och vintertid något torrare. Vattnas under ifrån.

Strelitzian är flerårig men inte härdig i vårt klimat, vintertid placeras växten frostfritt i 10-12 grader. Omplanteras på våren, var rädd om det täta, kraftiga rotsystemet och använd en stor kruka när den växt till sig. Kan förökas med rotskott. Sol till halvskugga. Väldränerad och näringsrik jord.

Nyhet våren 2018!


Rosenknoppspelargon Appleblossom

En gudomligt vacker Pelargon med äppelliknande vitrosa dubbla blommor. Blommar troget hela sommaren från Maj. Plocka vissna blommor för att förlänga blomningen. Stabilt kraftigt och förgrenat växtsätt. Inomhus krukväxt som med fördel kan placeras ute under sommaren. Planteras i näringsrik Pelargonjord, sol-halvskugga. Tål lätt torka, känslig mot för mycket fukt och regn.

Nyhet våren 2018!


Rosenknoppspelargon Rosebud

En pelargon med röda blommor som bara öppnar sig lite. En perfekt röd blomma bland Rosenknopps Pelargonerna. Vackra gröna blad på de förgrenade kraftiga grenar, som omringar de fina röda blommorna. Blommar hela sommaren från Maj till hösten. Plocka vissna blommor för mer blomning.

Nyhet våren 2018!


Zonalpelargon Toscana Cato

Kritvita blommor och mörkgrönt bladverk pryder denna vackra Zonalpelargon Toscana. Med sina fina kontraster i vit och grönt blommar den hela sommaren till hösten. Ta bort vissna blommor för mer blomning. Medelkraftigt växtsätt.

Nyhet våren 2018!