Kryddor

Är det inte en dröm att få ha en egen kryddträdgård? Allt från Oreagano, Timjan till Basilika med gröna eller lila blad, att ta en bit persilja eller känna doften av dillen som svajar i vinden. Ska man ha rosa småsöta blommor på Timjanen eller kanske vita, ska man ha Citronmelissen till prydnad eller att använda på efterrätten? Även om man har kryddorna till sin matlagning eller att ha kryddgården för dess lummiga skönhet, färg och form så är det nästan allas dröm. En egen kryddträdgård.


Basilika, småbladig, Balkon Star Ocimum basilicum L. ssp. minimum

Ca 30-40 cm, växtsätt som ett litet träd. Välsmakande Basilika med små blad. Nyp av topparna och använd till matlagning och för att stimulera ny bladtillväxt. Placera i varm och skyddat läge, i kruka eller liknande. Plantera i näringsrik jord och gödsla regelbundet.


Basilika, Citron Lemon Scent Ocimum basilicum L.

30-40 cm. En kryddig och fräsch Basilka med smak av citron. Passar till sallader eller middagar med fisk eller kött. Nyp efterhand av topparna av plantan och använd bladen. Plantera ut i krukor i varm och soligt läge, Basilika är en värmeälskande växt. Kan stå inomhus hela vintern, med extra belysning. Trivs i väldränerad och näringsrik jord. Ge näring regelbundet.


Basilika, Kanel Cinnamon Ocimum basilicum L.

En Basilika med kaneldoftande blad, blir 40 cm hög. Toppa plantan ofta så den inte går i blom, så växer mer blad. Basilika är en värmeälskande växt, placera varmt och soligt. Plantera i väldränerad och näringsrik jord. När lägsta nattemperatur på 15 grader är kan man plantera ut Basilkan. Kan odlas hela året runt, använd extra belysning på vinterhalvåret.